• Wij vinden het milieu een belangrijk aspect en maken bijvoorbeeld gebruik van biologische bestrijders (insecten die schadelijke insecten opeten). Het bestrijden met chemische middelen kunnen we hierdoor tot het minimum beperken, waardoor de groei niet afgeremd wordt en er sprake is van een optimale groei. Onze medewerkers en uiteindelijk de consument hebben plezier van een 'chone' roos, dat de uitbloei van de rozen ten goede komt.

    Om het risico op ziekten van buitenaf zo klein mogelijk te maken, wordt er gewerkt met een vast team medewerkers. Daarnaast moeten bezoekers bij ieder bezoek een nieuw wit overall aantrekken om ziekten te voorkomen.

    Dankzij de moderne middelen op het bedrijf is het mogelijk om het giftwater voor de rozen na gebruik op te vangen. Het water wordt ontsmet tegen eventuele bacteriën en virussen. Hierna kan dit water opnieuw worden toegediend aan de rozen in combinatie met verse voedingsstoffen. Deze methode maakt het mogelijk om al het water te recirculeren, wat de natuur ten goede komt, doordat er geen grote hoeveelheden meststoffen in het oppervlaktewater terecht komt.

    Omdat er sprake is van een hoog belichtingsniveau is het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met energie. Naast de elektra die opgewekt wordt met de motor (WKK), wordt ook de geproduceerde warmte 100% benut. Dit gebeurt door samen te werken met een naastgelegen bedrijf. Op die manier ontstaat er een optimale energiehuishouding.